2020-09-15 10:59:35• hírek • Bede Emőke

Már az első iskolai nap után be kellett zárni az egyik konstancai középiskolát

Fotó: Google Maps
Fotó: Google Maps

A Konstancában található Ovidius Elméleti Líceumban keddtől a harmadik forgatókönyv lép érvénybe azt követően, hogy hétfőn a tanári gárda négy tagjáról, köztük az igazgatóról is kiderült, koronavírussal fertőződtek meg – írja a Constanta de Azi helyi híroldal.

A megyei tanfelügyelőség állítása szerint a pedagógusok nem kerültek kapcsolatba a gyerekekkel, hiszen ketten közülük jelenleg is kórházban vannak, a másik két személy pedig nem vett részt a hétfői, tanévnyitással kapcsolatos eseményeken. A fertőzöttek között van az oktatási intézmény vezetője is, aki jelenleg tünetmentes és elkülönítésben van. A közegészségügyi igazgatóság az újságnak elmondta, a további lépésekről azt követően lehet majd dönteni, hogy a tanári kar többi tagját és a kisegítő személyzetet is letesztelik. Addig is az iskolát egy alapos fertőtlenítésnek vetik alá.


Konstanca megyében egyébként hét olyan tanintézmény van, ahol a harmadik forgatókönyvet kell alkalmazni. Ezek közül ötben azért kezdődött kizárólag online formában a tanítás, mert az iskolákban még építkezési munkálatok zajlanak, további kettőben azonban valóban a magas fertőzöttségi arány miatt döntöttek az online oktatás mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: